Mesto Prešov vyzýva občanov na podávanie návrhov na laureátov Ceny mesta Prešov za rok 2009

02.02.2010 Prešov

Návrhy na laureátov Ceny mesta Prešov za rok 2009 sa podávajú písomne na Odbor školstva, kultúry a športu Mestského úradu, Jarková 26, 080 68 Prešov do 28.02.2010 a musia obsahovať:
1. osobné údaje navrhovaného ( meno, priezvisko, titul, dátum narodenia, adresa trvalého bydliska, v prípade kolektívu alebo inštitúcie presný názov a sídlo zriaďovateľa),
2. zdôvodnenie návrhu na udelenie Ceny mesta Prešov, podrobné zhodnotenie činnosti a dosiahnuté úspechy, za ktoré je navrhované ocenenie,
3. kontaktné údaje navrhovateľa (najmä meno, priezvisko, korešpondenčná adresa, tel. č. , prípadne e-mailová adresa).
CENA MESTA PREŠOV je verejným ocenením, ktoré udeľuje Mestské zastupiteľstvo v Prešove jednotlivcom, kolektívom alebo inštitúciám za vynikajúce tvorivé činy a dlhoročný mimoriadny prínos pre rozvoj mesta Prešov vo vymedzených oblastiach činnosti.
Udeľuje sa za vynikajúce tvorivé činy najmä v umeleckej, vedeckej, pedagogickej, výchovnej, technickej, publicistickej, športovej a verejno - prospešnej činnosti, za propagáciu a zviditeľňovanie mesta Prešov doma i v zahraničí, za výnimočný čin pri živelných pohromách, požiaroch, povodniach a pri záchrane ľudských životov, zdravia, majetku občanov a mesta v roku 2009 alebo za mimoriadny prínos a prezentáciu mesta Prešov na základe dlhodobej aktívnej, tvorivej a činorodej práce.
Laureátom Ceny mesta Prešov môže byť jednotlivec, jednotlivec – in memoriam, cudzí štátny príslušník, kolektív, inštitúcia, ak spĺňajú kritériá na udelenie Ceny.

Vážení občania!
Zašlite nám svoje návrhy na laureátov Ceny mesta Prešov za rok 2009. Pomôžte nám zviditeľniť tých, ktorých práca a konanie priniesli úspech a dobré meno nášmu mestu!

Autor: M. Putnocká
 

Vyberte región